čtvrtek 11. února 2021

Jedna taková rada

Kdybych mohl svém minulému já dát jednu radu, byla by to tato. I když by to muselo být minulé já max roku 2017, možná 2016. V nižším věku bych nebyl schopen se poučit.


"Když jdeš za pevným cílem, je třeba najít cestu, která k němu skutečně vede. Často to totiž není ta, která nás napadne jako první. Protože jako první nás napadají cesty, po kterých kráčet chceme, zatímco k cíli často vede cesta méně atraktivní."


                                            Zdroj: https://www.pexels.com/

Ach ty filmy...

A tak to je. Spousta z nás je poznamenaná filmy a seriály, kde hlavní postava dosáhne svého fakt hustým způsobem. V reálném životě však stejný postup nefunguje a cesta bývá mnohem nudnější a nebo zdlouhavější.

Není nutno

Nabízí se však druhá možnost. Není nutné jít za nějakým určitým cílem. Když nečekáme nic určitého, může mít smysl i kráčet po cestě, která se nám prostě líbí. Kdo ví, třeba je na ní něco, co zrovna nám bude sedět.

Více cest

V životě však nejdeme pouze po jedné cestě. Máme rodinu, práci, koníčky a další a je tedy možné v jednom ohledu zvolit pevný cíl, ke kterému hledáme cestu, zatímco jinde prostě jen kráčíme útulnou pěšinou.

Žádné komentáře:

Okomentovat