pátek 16. září 2022

Sešup a asi i nějaká nostalgie (září 2022)

 Měsíc jsem se držel a nebral Rivotril. Včera v noci to však padlo a jeden jsem si dal a k tomu celkem dost jídla. V tom stavu jsem netrpělivě čekal, až Rivotril zabere a mé výčitky alespoň na chvíli zmizí.

A pak tu bylo dnešní ráno, kdy mi z mého sešupu bylo špatně. A špatně je mi víceméně až to teď. Nálada se ale pomalu mění, jak procházím svůj deník. Je cosi magického na tom, číst ho po letech, kdy už má člověk možnost odpovědět si na některé tehdejší otázky.

Zdroj: https://www.pexels.com/

"Kdy vlastně skočí éra přejíždění mezi Velkým a Malým městem?" -> "Zhruba za rok a půl, přijde korona, která s sebou přinese home office."

"Tak tohle je tedy absolutní konec mezi námi dvěma." -> "To rozhodně ne. Vlastně... Začátek ani ještě nepřišel a přijde až za dva roky."

Jo, tohle mě baví a snažím se přijít na to, proč vlastně? Dobrý pocit, že jsem někde dál? Nebo si připadám jako filmová postava během nějaké emotivní scény? Každopádně je to fajn a deník je asi nejlepší projekt, do kterého jsem se kdy pustil.

středa 14. září 2022

Milovník deště

 Loni se ze mě oficiálně stal milovník podzimu. Má náklonost k tomuto období byla explicitní, dokonce jsem připravoval pumkin spice latte. Jisté náznaky tu však byly i předtím.

Tenkrát jsem chtěl na dané téma napsat příspěvek, ale nedostal jsem se k tomu. Možná to letos napravím, ale než se tak stane, rozhodl jsem se psát o něčem podobném, co se letos nabalilo. Pojítko je stejné: zasněná romantika.

O co tedy jde? O déšť. Začal jsem ho milovat. Pokud tedy prší málo nebo jsem doma. Hlavní fascinace je patrně způsobena estetikou. Stránky s touto tématikou na mě cílí na Facebooku už nějakou dobu. A já jim totálně propadl! Jsou s tím spojené příbuzné věci. Co je hezčího než les v oparu mlhy s tím svým kolébavým melancholickým nádechem!? Nebo idylická chalupa na místě, kde lišky dávají dobrou noc?

https://www.pexels.com/

Poslední dobou jsem měl štěstí na to, že když jsem dorazil domů z venku, pár minut na to začal pořádný slejvák. Otevřel jsem okno, uvařil si čaj a poslouchal kapky deště. 
Pokud ale prší málo, rád se procházím městem, které působí ospale a klidně.

https://www.pexels.com/

A tak tedy miluji déšť. Nemůžu říct, že bych daný fenomén nečekal. Plně totiž zapadá do konceptu romantizování běžných věcí, kterého se účastním už hezkou řádku měsíců.

pondělí 12. září 2022

Konec léta / začátek podzimu 2022

A je tu opět krátký přehled:

1) Dovolená a cestování

Byl jsem nervózní z cestování, plánoval jsem dvě větší cesty, z nichž jedna byla ještě nesrovnatelně víc složitější. Obě akce jsou za mnou a mám dobrý pocit z nových zážitků.

Ještě nás s přáteli čeká cesta za kamarádem, který se nedávno přestěhoval, tak se těším. Už máme rezervovaný hotel.

Zdroj: https://www.pexels.com/

2) Vztahy

Tuhle část budu komentovat jen tím, že je to zajímavé období a že jdu za týden na rande.

3) Úzkosti

Sociální úzkost je totálně nízko. Nová úzkost je ale na světě a to kybernetická bezpečnost. Takže děkuju hlavo...

4) Bilancování?

Začal jsem přehodnocovat některé věci ohledně svého života. A dost mě láká udělat si řidičák. Zatím je to jen v hodně teoretické rovině, ale při příští kontrole u psychiatričky se budu ptát, zda je to pro mě vůbec vhodné. 

A tady příspěvek zakončím.