sobota 31. srpna 2024

Zmizelá část internetu

 Ahoj, ahoj. Má nostalgie k dobám dřevním nikam nezmizela. A dnes bych se chtěl podívat na zaniklé internetové stránky, po kterých se mi stýská.

Spolužáci

Silný kalibr hned na začátek. Spolužáci.cz mi chybí i fakticky. A nejsem sám. Tohle jsme nedávno řešili s tetou. Bylo to praktické místo, kde se dali sdílet fotky z dob školních, nebo pozvat na sraz člověka, co nevede Facebook. Věčná škoda této stránky.

ICQ

Tohle je tak trochu můj osobní výběr. Málokdo romantizuje dobu ICQ (dobu před Facebookem) tolik jako já. Relativně často se mi zdá sen, kdy se nějak zázračně přihlásím na svůj starý ICQ účet a zrovna je online velký počet lidí. Jo... v tu chvíli mi dochází, že je to jen sen.

Zdroj: https://www.e-bezpeci.cz/

Lidé.cz

Ok... Smrt této sociální sítě nebyla pěkná. Ale stejně mi přijde, že kdysi byla možnost seznámit se s někým náhodným větší. Byli tu Lidé.cz, Líbímseti a Xchat. Nevím, jak to dělá současná generace, jestli vše nahradí Tinder, nebo je ve zvyku přidávat si cizí lidi na Instagramu.

Zrovna jsem také koukal, zda ještě běží Líbko. Ofiko stránky mi nechtěl prohlížeč otevřít a našlo mi to také něco, co vypadalo jako podvodná verze.

Co se týče Xchatu, tak ten stále existuje. Ale posledních snad už deset let je to vlastně neoficiální gay sex seznamka. Když se podíváte, kde je nejvíce přihlášených, je to právě místnost "Kluci s kluky". Počet přihlášených ale rok od roku upadá.

Blog.cz

Další má srdcovka. Tam jsem blogoval předtím, než začala éra Zdivočelé mysli. A i když jsem své blogy smazal, stejně jsem na Blog.cz chodil. Bylo tam dost blogů, ze kterých jsem měl velmi silnou nostalgii, protože někteří mí vrstevníci své pubertální blogísky nesmazali a skončily až se zánikem celé stránky.


A tak to máte, čas běží, ještěže alespoň ty vzpomínky nám zůstávají.

čtvrtek 29. srpna 2024

Krátce – takže zase luštím?

 Jak jsem psal v jednom z předchozích příspěvků, snažím se každý den být alespoň nějakou chvíli offline. Nevyjde to sice vždy, ale i tak se můj čas offline slušně rozrostl.

Zdroj: https://www.pexels.com/

Když je ale člověk zvyklý sedět pořád u PC, je těžké zabavit se bez něj. Jedna ze stálic je luštění klasické křížovky. Většinou takto vyluštím jednu až dvě. Není to úplná novota, v roce 2023 jsem měl kratší éru luštění. Teď tedy je v průběhu éra ještě delší.

pátek 23. srpna 2024

Konec léta 2024

 Řekl jsem si, že udělám zase jeden kompilační příspěvek, jako jsem dělal dříve. Tak tedy, vzhůru na to!

Dovolená

Za letošní červenec a srpen jsem bral pouze jeden den dovolené. Byl jsem na celodenním výletě s kamarádem, který se vydařil. Léto je mé nejméně oblíbené období, dovolená u moře mě absolutně nebaví a v tom vedru se stejně nic nedá dělat. Proto větší letní dovolená není něco, po čem bych toužil.

Zdraví

Opakovali se u mě hypochondrismy. S jednou věcí jsem šel i k lékaři. Nebudu více rozebírat, ale lékař provedl menší neinvazivní zákrok a je po problému. Pořád čekám, že se mi hypochondrie ještě rozjede. Má hlava má pořád stejnou hypochondrickou biochemii a zrovna jen čeká na další podnět.

Zdroj: https://www.pexels.com/

Romantické vztahy

Aktuálně bod mrazu. S nikým nerandím, ani si nepíšu. Uvidím, zda budu mít náladu hledat na podzim, ale zatím to vidím, že si dám od hledání partnera delší pauzu.

Práce

Je to zvláštní, ale už od května jsem nadměrně zapálený pro svou práci. V  květnu jsem čerpal dovolenou, aniž bych cestoval. Dva dny navíc doma bez povinností mě ve velké míře regenerovaly. Vrátil jsem se do práce s elánem a novým zápalem o svůj obor, o který se teď trochu zajímám i ve svém volném čase.


A tady to dnes zakončím. Přeji hezký zbytek srpna a brzy zase na viděnou u dalšího příspěvku.

čtvrtek 8. srpna 2024

Krátce – takže zase pauza?

Jak si možná někteří všimli, už nějakou dobu tu jedu sérii příspěvků "Takže zase." A trvá to tak dlouho, že zde mám aktualizace jednoho z předešlých příspěvků.

Zdroj: https://www.pexels.com/

Takže zase... nepíšu! Nějak nemám náladu psát beletrii. Snažím se nabudit, abych opět pokračoval v literární tvorbě, ale za poslední dva měsíce jsem napsal pouze jednu kapitolu rozepsané povídky.

Nelíbí se mi to a budu se snažit  k psaní zase vrátit, ale teď to prostě nějak nejde...

pondělí 5. srpna 2024

Krátce – příliš mnoho alkoholu

Před dvěma týdny jsem pil 4x v jednom týdnu. Viděl jsem různé přátele a byla tu jedna hospoda za druhou. Příjemně jsem se bavil. Léto, vychlazené pivo, znáte to.

Zdroj: https://www.pexels.com/

A pak na konci týdne jsem padl. Vypadalo to jako nájezd velmi silné deprese. Deprese to asi nakonec nebyla, byla to jen extrémní únava. Zrušil jsem veškeré plány, co jsem ten týden měl, což téměř nedělám.

A tak si říkám, že to byl signál na nějakou dobu omezit pití. Tohle byla fakt otřesná zkušenost.